0 0,00

Βιογραφικό

ΠΟΛΥΒΙΟΣ ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗΣ

 • Προσωπικός Γυμναστής και Σύμβουλος Ειδικής Αθλητικής Διατροφής (NASM Certified Personal Trainer / NASM fitness nutrition specialist)
 • Επαγγελματίας Αθλητής  Bodybuilding  (PNBA Pro natural Bodybuilder)
 • Ιδρυτής Natural Greek Bodybuilding Association

Πάντα μου άρεσαν τα γνωμικά σπουδαίων ανθρώπων. Περικλείουν σε μια λιτή φράση σοφία και σπουδαία μηνύματα. Κάποτε ο Μάρκ Τουαίην είπε, «οι δυο σημαντικότερες ημέρες στη ζωής σου είναι η μέρα που γεννιέσαι και η μέρα που ανακαλύπτεις γιατί». Υποθέτω η απάντηση στο «γιατί»  δύσκολα θα απαντηθεί σε μια συγκεκριμένη ημέρα. Ίσως  και να απαντηθεί. Σίγουρα όμως η πορεία του χρόνου θα κάνει μια κορύφωση και θα φέρει αυτή την ημέρα, που κοιτώντας όσα έκανες απαντάς το γιατί.

Αντιλαμβάνομαι ότι πριν απαντήσεις το γιατί πρέπει να βρεις απάντηση στο «πως»; Και αυτή να έρθει αβίαστα. Εμένα το «πώς» απαντάται «από αγάπη». Η αγάπη μου για την άθληση με έβαλε σε αυτό το χώρο. Από μικρή ηλικία, είτε κλοτσώντας μια μπάλα, είτε σημαδεύοντας μια στεφάνη, είτε τρέχοντας σε ένα ταρτάν, είτε ανεβαίνοντας μετέπειτα σε μια σκηνή. Ποδόσφαιρο, μπάσκετ, στίβο, αγώνες σωματικής διάπλασης. Από μικρός αγάπησα την άθληση, τον υγιή ανταγωνισμό που αυτή προάγει, την πειθαρχεία που σε μαθαίνει.  Έζησα τον ομαδικό αθλητισμό και τις αξέχαστες χαρές που σου δίνει. Είχα την χαρά και τύχη να έχω κοντά μου άτομα που με καθοδήγησαν με τις γνώσεις και το πάθος τους. Εάν το βασικό σου κίνητρο για να εισέλθεις σε αυτό το χώρο είναι καθαρά οικονομικό, είναι απλά η προτροπή άλλων ή απλά καλύπτει την δική σου επιθυμία για αναγνώριση, τότε δεν απαντάς αβίαστα το «πώς».

Μεγάλωσα στην όμορφη Πέτρα Λέσβου. Ένα χωριό 900 κατοίκων, που είχε την τύχη να έχει ένα γυμναστή που κυριολεκτικά μας «κυνηγούσε», για να εξετάσει οποιαδήποτε τυχόν ταλέντα διαθέταμε προς κάποιο άθλημα. Ο κύριος Βαγγέλης. Αρκετές γενιές παιδιών τον ευχαριστούν για τις όμορφες στιγμές που έζησαν, είτε συνδυάστηκαν με ένα πανελλήνιο μετάλλιο στο λαιμό, είτε με μια απλή συμμετοχή. Από μικρή ηλικία θαύμαζα τους εύσωμους αθλητές. Τις ταινίες με τους μυθικούς ήρωες, το θαυμασμό που η σωματοδομή τους προκαλούσε και τα κατορθώματα που πράττανε με τη δύναμη τους. Πρώτο μου ίνδαλμα ο αδερφός μου ο Στέλιος. Σωματικά απο τους καλύτερους έφηβους που έχω δει ποτέ μου. Αυτός αγόρασε και το πρώτο περιοδικό Σωματικής διάπλασης με εξώφυλλο τον Αρνολτ. Ετών 12 τότε. Ακολούθησαν πολλά περιοδικά, πολλά push up σε ότι παραλλαγή υπήρχε, έλξεις σε υποτυπώδη μονόζυγα, κάμψεις δικεφάλων με μπουκάλια νερού (άργησα να αντιληφθώ την ύπαρξη των τρικέφαλων) , πολλά ωμά αυγά γιατί τα έπινε ο Σταλόνε στο Ρόκυ 1, πολλά πιτόγυρα με το φίλο μου Γρηγόρη γιατί κάναμε μονίμως «όγκο», πιέσεις μπάρας με τεχνική «θεός φυλάξοι» στο στιβικό γυμναστήριο, λίγα σκουότ στο γυμναστήριο του Λυκέιου, ένα πολυόργανο καθώς σοβάρευε η κατάσταση, αγώνες μπάσκετ, στίβου, πρώτη συνδρομή σε κανονικό γυμναστήριο, σκληρή προπόνηση με το φίλο μου το Μπάμπη, διατροφή με κοτόπουλο, σαλάτα και πρώτη γράμμωση, προπόνηση με το φίλο μου Άγγελο, γνωριμία με τον κόουτς Γιάννη Μανιάτη.

Επτά χρόνια σε fast forward. Πάτησα το pause στα 19 μου. Στη γνωριμία μου με το Γιάννη. Αυτός μου έκανε και την γνωριμία με τον κρυφό μου πόθο, τους αγώνες φυσικής σωματικής διάπλασης. Πρώτη συμμετοχή το 2010 στα 23 και μένω εκτός τελικής εξάδας. Η καλύτερη αρχή που μπορούσα να κάνω. Κυριολεκτώ. Η ζωή είναι μια συνεχή πορεία μάθησης. Οι ήττες πιο διδακτικές από τις νίκες. Πείσμα, ενημέρωση, πολύ προπόνηση και αγώνων συνέχεια. Το 2012 κομβική χρονιά, κερδίζω το 1ο Natural Mr Hellas. Το πρώτο πανελλήνιο πρωτάθλημα φυσικών αθλητών στην Ελλάδα, με διοργανωτές τους  αδελφούς Γιάννη και Βασίλη Γιατζόγλου.  Ακολούθησε το 2ο. Συμμετοχή στο παγκόσμιο πρωτάθλημα και το amateur Natural Mr Olympia. Το 3ο  και 4ο Hellas, η συμμετοχή στο 3ο μου παγκόσμιο στο Ντουμπάι. Αγωνιστική παύση 3,5 ετών. Επαναφορά το 2018, ένας γενικός τίτλος στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα, μια επαγγελματική κάρτα και μια 6η θέση στο professional Natural Olympia στο Λας Βέγκας. Το έβαλα πάλι στο fast forward. Η «καριέρα» μου όλη. Ο Μανιάτης πάντα εκεί, είτε με φυσική παρουσία είτε  με τη σκέψη του.

Ιστορία οι παρέες, λέει το τραγούδι. Οι άνθρωποι πράττουν και γράφουν την δική τους ιστορία. Χάνονται οι παρέες, μα ο καθένας ακολουθεί το δικό του «γιατί» και προοδεύει. Ο Γρηγόρης έγινε δάσκαλος Τάε Κβο Ντο, ο Άγγελος άνοιξε γυμναστήριο. Εμένα το πάθος μου για το αγωνιστικό κομμάτι έμεινε αμείωτο. Νέες παρέες, γίνανε  «οικογένεια»  και συνοδοιπόροι στο ταξίδι αυτό. Με τον Τάκη και το Δημήτρη ταξιδέψαμε, διαγωνιστήκαμε και διοργανώσαμε παρέα.  Σεμινάρια  με ομιλητές όπως ο Cliff Wilson και ο Σταύρος Δεδούκος και διοργανώσεις πανελλήνιων και παγκόσμιων πρωταθλημάτων φυσικής Σωματοδόμησης. Μέσω αυτής μου της ενασχόλησης είχα την τιμή να βρεθώ κριτής σε διεθνής αγώνες και μέλος  του αναπτυξιακού προγράμματος Erasmus plus 2019  για το natural Bodybuilding στην Ευρώπη.

 

Συμπληρώνω πάνω από μια δεκαετία εργασίας σε γυμναστήρια. Βοηθώντας ανθρώπους να βελτιώσουν την υγεία τους. Να χάσουν κιλά, να αυξήσουν την μυϊκή τους μάζα, να νιώσουν ψυχικά και σωματικά υγιής. Να συμμετάσχουν σε αγώνες.  Νιώθω ευλογημένος που η εργασία μου είναι το πάθος μου. Κοιτάζω πίσω και νιώθω πραγματικά ευλογημένος. Ο κάθε ένας βαραίνετε από μια ευθύνη για τη θέση που κατέχει. Όποια και αν είναι αυτή. Η δική μου έχει να κάνει με την υγεία των άλλων και μου απαντάει το δικό μου «γιατί» κοιτώντας πίσω σε όσα έχω κάνει. Όχι επειδή είναι πολλά. Τίποτα δεν είναι. Αλλά γίνανε με βασικό οδηγό την αγάπη και το πάθος για όλα αυτά.

Ξεκίνησα να γράψω το βιογραφικό μου. Τη ζωή μου δηλαδή. Δουλεύω και βγάζω χρήματα από αυτό που με πάθος και προσήλωση κάνω τόσα χρόνια. Δε θα μπορούσα να περιγράψω απλά διακρίσεις. Να αφαιρέσω συναίσθημα και ανθρώπους που με συνόδευαν σε αυτή τη πορεία.

Σημαντικότερες στιγμές στο αγωνιστικό μου ταξίδι.

 • 2012-13-14-15: Γενικός Νικητής Natural Mr Hellas
 • 2013: Πρώτη ερασιτεχνική συμμετοχή, amateur natural MR OLYMPIA, San Diego  4η θέση
 • 2018: Γενικός Νικητής INBA Europe 2018
 • 2018: Πρώτη επαγγελματική συμμετοχή: professional natural MR OLYMPIA, Las Vegas  6η θέση

ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ POWERBUILDING.GR

«Η πιο εγωιστική πράξη που μπορείς να κάνεις, σε αυτόν τον κόσμο, είναι να βοηθήσεις κάποιον».

Το πιστεύω ακράδαντα αυτό. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ανταμοιβή για εμάς τους ίδιους, μεγαλύτερη τροφή για τη δική μας ψυχική υγεία, από το να λάβουμε τις ευχαριστίες και την αναγνώριση από ένα άτομο που κάπου, κάπως βοηθήσαμε! Πρωταρχικός στόχος της δημιουργίας αυτής της σελίδας είναι η ενημέρωση και η δυνατότητα να παρέχω σε μεγάλη γκάμα ανθρώπων συμβουλές και προγράμματα ορθολογικά που προάγουν την σύγχρονη οπτική της επιστήμης της άσκησης και εξελίσσουν την κριτική ικανότητα των ασκούμενων.

Τι είναι το Powerbuilding;  O σχεδιασμός προπονητικών προγραμμάτων κατά τα οποία δίνεται έμφαση στο συνεχή ανεφοδιασμό της αλληλένδετης σχέσης μεταξύ δύναμης και υπερτροφίας. Μέγιστη μυϊκή ανάπτυξη μέσα από τη  μέγιστη βελτίωση της δύναμης και μέγιστη βελτίωση της δύναμης μέσα από τη μέγιστη μυϊκή ανάπτυξη. Σε ένα ευρύ φάσμα επαναλήψεων και κινητικών μοτίβων, επιδιώκοντας την καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας. Η μέγιστη σωματική βελτίωση, μέσω της αλλαγής σωματικής σύστασης ενός ασκούμενου,  δίνει έμφαση στην πρόοδο της υπερτροφίας αυτού και απαιτεί μέγιστη πρόοδο στη μετακίνηση φορτίων, σε ευρύ φάσμα επαναλήψεων και διατηρώντας άριστη τεχνική εκτέλεσης.

Τι είναι τα Προγράμματα LEVEL 1-5; Όχι απλά διάσπαρτα προγράμματα άσκησης. Αλλά μια «πυραμίδα», αλληλουχίας προπονητικών κύκλων, που μπορεί οδηγήσει έναν ασκούμενο από το level 1 (αρχάριο), σταδιακά στο level 5 (προχωρημένο). Μέσα από την πρακτική εφαρμογή σύγχρονων επιστημονικών δεδομένων για την αύξηση της  υπερτροφίας και της δύναμης, προσαρμοσμένο σε κάθε επίπεδο ασκούμενου»

Σεμινάρια: μοναδικά εκπαιδευτικά σεμινάρια με κατηρτισμένους και διακεκριμένους ομιλητές, παγκόσμιας αναγνώρισης, που εξηγούν τα πάντα γύρω από την επιστήμη της άσκησης. Όπως ήδη ανέφερα πιο πάνω, πρωταρχικός στόχος της δημιουργίας αυτής της σελίδας είναι η ενημέρωση και δη αυτή να προέρχεται τις πλέον αξιόπιστες πηγές.

Καλωσήρθες στον κόσμο του Powerbuilding.gr!

 

CASE STUDIES

“My athletes: common extraordinary people”

«αυτός που αγωνίζεται μπορεί να χάσει, όμως αυτός που δεν αγωνίζεται έχει ήδη χάσει» Μπερτολ Μπρεχτ
Αθλητές που είχα τη χαρά να δουλέψω. Απλά καθημερινά άτομα, με αγάπη για την άσκηση, πίστη στα οφέλη αυτής και πάθος για διάκριση στο αγωνιστικό κομμάτι. Πολλοί από αυτούς δεν έχουν καμία επαγγελματική διασύνδεση με την χώρο της άσκησης σε επαγγελματικό επίπεδο. Κανένα όφελος εισπρακτικό η προβολής από την αγωνιστική διαδικασία. Ακολουθώντας επαγγέλματα έξω από το χώρο, όπως τραπεζοκόμοι, οδηγοί ταξί, πυροσβέστες, αστυνομικοί, ιδιοκτήτες πρακτορείων στοιχημάτων. Απλοί ασκούμενοι που με την πρόοδο τους ακολούθησαν το αγωνιστικό κομμάτι.
Πάντα θέλαμε τη διάκριση. Γιατί όχι την πρώτη θέση, μα είναι αλήθεια ότι το μεγαλύτερο όφελος είναι το ταξίδι προς αυτήν και οι εμπειρίες που συλλέγει κανείς, τόσο στο αθλητικό όσο και το ανθρώπινο επίπεδο.

powerbuildingpowerbuildingpowerbuildingpowerbuildingpowerbuildingpowerbuildingpowerbuildingpowerbuildingpowerbuildingpowerbuildingpowerbuildingpowerbuildingpowerbuildingpowerbuildingpowerbuildingpowerbuildingpowerbuildingpowerbuildingpowerbuilding
  0
  Καλάθι
  Το καλάθι σου είναι άδειοΕπιστροφή στο Κατάστημα